Opent Toverland een Wing Coaster in 2018?

3
6309

Een van de spectaculairste achtbanen komt naar de Benelux. In 2018 opent Toverland een wing coaster van tientallen meters hoog en met karretjes naast de rails. Dat meldt pretparkfansite Looopings. 

Het Limburgse attractiepark gaat in zee met de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M), die eerder instonden voor Baron 1898 (Efteling), Flug Der Dämonen (Heide-Park) en Silver Star in Europa-Park.

Wanneer de wing coaster effectief naar Toverland komt, wordt dit de vierde wing coaster in Europa. Wing coasters halen doorgaans een topsnelheid van 90 à 100 kilometer per uur. De opening van deze miljoenenaanwinst staat gepland voor het zomerseizoen van 2018. 

Er wordt in de wandelgangen al langer gesproken over de komst van een wing coaster, maar Toverland wil dat nog niet officieel bevestigen. “We openen in 2018 inderdaad een nieuw themadeel met een bijzondere nieuwe achtbaan, maar we kunnen nog niet zeggen om welk type het gaat”, laat een woordvoerster weten.

3 REACTIES

  • Dag Jorg

   Momenteel zijn er geen vorderingen te bespeuren op de bouwplek. Indien dit wel het geval is houden we de fans op de hoogte.

   Magische groet
   Toverlandfansite

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here