2007: Lifthill Troy stort in tijdens bouw

0
1499

2017 staat in het teken van achtbaan Troy, die dit jaar 10 kaarsjes mag uitblazen. Maar wist je dat tijdens de bouw van Troy de lifthill instortte na een windvlaag?

Het voelt als de dag van gisteren, maar ondertussen is het alweer 10 jaar geleden toen Attractiepark Toverland plots een investering aankondigde van 6,5 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe houten achtbaan. De houten achtbaan werd de eerste attractie buiten die een eigen themagebied kreeg. De komst van Troy heeft Toverland op de kaart gezet binnen de branche en 2007 wordt door de bezielers van Toverland aanzien als een zeer belangrijk kanteljaar. 

Bekijk ook de documentaire over 15 jaar Toverland

Voor de bouw van deze nieuwigheid ging het park een samenwerking aan met GCI (Great Coaster International). In december 2006 werd er gestart met de eerste werkzaamheden en al snel begon de houten constructie vorm te krijgen.

Echter verliep de bouw niet zonder slag of stoot. Op 5 maart 2007 omstreeks 13:30 uur stortte een deel van de houten constructie van Troy in. De lifthill had toen een hoogte van ruim 30 meter bereikt en was niet bestand tegen het plotseling opkomende stormweer. De schade bleef gelukkig beperkt tot materiële zaken. Er vielen geen gewonden, aangezien er vanwege de lunch geen bouwvakkers op het bewuste tijdstip aanwezig waren op het bouwterrein.

De bouw kon men volgen via een webcam die offline werd gehaald na deze tegenslag.

Ondanks deze tegenslag bleef iedereen positief en de openingsdatum van 1 juli 2007 werd gewoon gehaald.

Raadpleeg zeker de vernieuwde geschiedenispagina voor meer bouwfoto’s.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER