Toverland herplant de bomen afkomstig van het nieuwe themagebied

0
1577

De laatste jaren krijgt Moeder Natuur een steeds belangrijkere rol binnen Attractiepark Toverland. Een groene bosrijke omgeving speelt een  wezenlijke rol in de visie die het Limburgse attractiepark hanteert, namelijk het creëren van gelukservaringen.

‘Toverland ligt in een mooie, groene omgeving en hier willen we graag optimaal gebruik van maken. Het groen in het park wordt enorm gewaardeerd door onze gasten en is een belangrijk onderdeel van de totaalbeleving.’, laat een woordvoerster van het attractiepark weten.

Zoals men op de foto’s kan zien, zijn er heel wat bomen aangeplant achter houten achtbaan Troy. Omdat de wortels van deze bomen nog geen verankering hebben in de grond, worden deze verstevigd middels boombanden. ‘De groendienst heeft zoveel mogelijk bomen herplant. De bomen zijn op hun nieuwe plekje bij Troy échte eye-catchers geworden, waardoor de dag van onze bezoekers nog magischer begint.’, vult de voorlichtster nog aan.

Eind maart konden we al melden dat Toverland was gestart met het kappen van bomen in en rondom het toekomstige themagebied achter de Magische Vallei. Dit was nodig om het broedseizoen voor te zijn. Maar tientallen bomen kregen toch een nieuw leven verspreid over het hele Toverland domein.

Niet alleen achter Troy werden er bomen aangeplant. Bij de start van het nieuwe zomerseizoen werd de Tovertuin ook voorzien van tientallen nieuwe bomen. Deze bomen zijn niet afkomstig van het gebied rondom de vijvers. Vorig jaar werden er ook bomen aangeplant rondom  het bassin van Djengu River.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER