De toekomst van Attractiepark Toverland

0
3722

Wat de toekomst voor ons in petto heeft dat weet niemand, maar in grote lijnen weet Attractiepark Toverland dat wel. Enkele maanden geleden werd het bestemmingsplan goedgekeurd door de bevoegde instanties, maar wat wil dit precies zeggen voor het Limburgse attractiepark? Toverland is ambitieus, de komende 10 jaar zal er fors geïnvesteerd worden in uitbreidingen van het attractiepark. Wat weten we ondertussen? ToverlandFansite geeft een korte samenvatting*.

BRON: SANDMAN OP THEMEPARK.NL

Onlangs bevestigde Toverland de komst van een wing coaster en een boatride van MackRides in 2018. Het Limburgse attractiepark realiseert volgend jaar een uitbreiding van ruim 7 hectare, hiermee wordt het parkoppervlakte anderhalve keer zo groot. De grootste investering en uitbreiding in 16 jaar Toverland-geschiedenis.

Maar daar stopt het niet bij! Het park heeft sterke ambities om op korte termijn een grote speler te worden in haar branche. In 2016 werd door de gemeente Horst aan de Maas het bestemmingsplan van Toverland vastgesteld. Dit bestemmingsplan loopt over een periode van 10 jaar, tot 2026*. Wanneer het gebied opent in 2018 kunnen we fase 5 van de 8 afvinken.

Groeipotentieel
Het vooropgestelde doel is om de grens van 1,2 miljoen bezoekers te halen tegen 2026. Om dit doel te realiseren voorziet het attractiepark in totaal 4 uitbreidingen, waarvan volgend jaar één gerealiseerd wordt aan de vijvers. De overige twee uitbreidingen komen naast de vijvers te liggen en achteraan de vijvers wordt er nog een uitbreiding voorzien waar het hotel centraal staat*. In het Masterplan zijn 3 attracties opgenomen die een maximale bouwhoogte van 100 meter mogen bedragen. Deze attracties komen te liggen in het middengebied.

De expansie de komende 10 jaar bedraagt 37,8 hectare. Hierdoor komt de totale parkoppervlakte op 57,8ha te liggen.

Hotel
Er liggen langer plannen op tafel om een hotel uit de grond te stampen. Deze plannen zouden de komende jaren wel eens concrete vormen kunnen aannemen. Het Toverland-hotel zou tot 100 kamers gebouwd kunnen worden, telkens voor vier personen. Het hotel komt te liggen achteraan de vijvers.

Parkeermogelijkheden
Tot 2026 is er een mogelijkheid voorzien om de parkeerterreinen uit te breiden tot 5.100 wagens. De uitbreiding van het parkeerterrein bedraagt ca. 8,5 hectare. Samen met de huidige parkeerterreinen heeft Toverland 5.100 autoparkeerplaatsen en 150 busparkeerplaatsen.

*Opgelet: Zoals eerder aangegeven is de toekomst nooit 100% voorspelbaar. Het masterplan geeft daarom ook geen garantie dat alles verloopt volgens het vooropgestelde plan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER