Eerste impressie hoe Attractiepark Toverland eruit komt te zien in 2018

0
2531

Toverland opent volgend jaar een wing coaster en een boottocht. Deze attracties maken onderdeel uit van een nieuw themagebied dat komt te liggen achter de Magische Vallei, rond de vijvers. Daarnaast zal het Limburgse attractiepark ook een nieuwe entreegebied in gebruik nemen. Sinds enkele dagen kan men de omgevingsvergunning van Toverland inkijken op het gemeentehuis, uit deze vergunning zijn enkele foto’s opgedoken wat een eerste impressie oplevert voor 2018.  

Ondertussen weten we ook waar alle gebouwen komen te liggen en hoe deze in grote lijnen eruit komen te zien. Zoals eerder vermeld krijgt de boottocht een overdekt darkride-gedeelte. Een foto hoe het station vormt krijgt is er niet, enkel een stalen constructie.

Ook het station van de nieuwe achtbaan en een horecagelegenheid worden in beeld gebracht. Het gehoopte baanverloop staat niet op de tekeningen, deze wordt in een later stadium bekend gemaakt, alsook het thema.

Het nieuwe entreegebied wordt eveneens een verdeelplaats naar alle andere bestaande en toekomstige gebieden van Toverland en zal een lagune-achtig thema krijgen met kassa’s, een winkel, een eettent, een kantoor en een EHBO-post. Troy Area krijgt hierdoor ook een nieuwe ingang. De Magische Vallei blijft haar huidige ingang behouden, deze wordt omgeleid langs Booster Bike om vervolgens onder Djengu River de Vallei te betreden.

Volgend jaar wordt Toverland ruim 7 hectare groter, goed voor een investering van 30 miljoen euro. De vormgeving wordt gedaan door hoofdontwerper Peter van Holsteijn die eerder ook instond voor de Magische Vallei en de Maximus’ Blitz Bahn.

Foto’s: MarcB & BuckBunny – Themepark.nl

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER