Troy Area krijgt nieuwe muziek van IMAscore

0
1365

Aanstaande zaterdag 1 juli 2017 is het zover, houten achtbaan Troy bestaat 10 jaar. Op 1 juli 2007 werd Troy officieel geopend voor het grote publiek. Deze bijzondere verjaardag wordt gevierd met de introductie van een spectaculaire nieuwe soundtrack voor heel Troy Area. Dat kan ToverlandFansite als eerste melden. 

Op 1 juli 2007 werd houten achtbaan Troy in gebruik genomen en zelfs 10 jaar later is Troy nog steeds de favoriet bij menig achtbaanfan. De rollercoaster werd gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coaster International. Met een hoogte van 35 meter en een snelheid van 90 km/u over een parcours van 1.077 meter lang behoort Troy nog steeds tot de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux.

De huidige muziek voor Troy is gecomponeerd door Erik Maessen en de huidige Scorpios-muziek is gecomponeerd door Arno op den Camp.

In 2007 werd de achtbaan geopend met een catchy nummer ‘Troy – de sensatie’. Het nummer werd geschreven en ingezongen door Barry Van Opbergen en Bram Antonis en gearrangeerd door Arno op den Camp & Erik Maessen. In 2015 werd beslist om de gezongen versie van dat lied niet meer te spelen. Het lied Troy de Sensatie is nog steeds te koop op CD ‘The Best of Toverland’ zolang de voorraad strekt. Het nummer blijft wel digitaal te beluisteren via Spotify.

“Na 10 jaar vonden wij de soundtrack van de achtbaan echter niet meer geheel bij de attractie en het themagebied Troy Area passen, vandaar dat we de 10de verjaardag van Troy hebben aangegrepen om nieuwe muziek te introduceren die ervoor zorgt dat onze bezoekers nog meer worden ondergedompeld in onze magische wereld.” Laat Tessa Maessen weten aan de ToverlandFansite.

In totaal wordt er 60 minuten aan nieuwe muziek en geluidseffecten gecomponeerd voor de diverse attracties, wachtrijen en paden in Troy Area. Voor de productie van de nieuwe soundtrack, die in de loop van de zomer zal gaan draaien, werkt Toverland samen met het gerenommeerde Duitse muziekproductiebedrijf IMAscore. Dit bedrijf ontwikkelde eerder de muziek van themagebieden Magische Vallei en Magic Forest.

Nog meer leuk nieuws!
De nieuwe muziek die binnenkort te beluisteren is in de Troy Area zal ook op CD verschijnen. Het attractiepark laat ook weten dat de muziek in de toekomst te streamen is via Spotify.

Beluister hier een eerste demo:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here