Provincie wil mee investeren in de toekomst van Toverland

0
278

Provincie Limburg wil enkele miljoenen investeren in de uitbreidingsplannen van Attractiepark Toverland. Het provinciebestuur wil via deze weg mee investeren in een nieuw themagebied en een nieuwe hoofdingang die het attractiepark in 2018 in gebruik zal nemen.

Met als doel tegen 2020 de kaap van 1 miljoen bezoekers te ontvangen, heeft Attractiepark Toverland flinke uitbreidingsplannen klaar liggen. Het attractiepark opent volgend jaar een nieuw themadeel met een wing coaster en een bootjesattractie. Daarnaast wordt ook de hoofdingang verplaatst. Vorig jaar mocht het Limburgse attractiepark 683.000 bezoekers ontvangen.

In totaal investeert Toverland 30 miljoen euro om deze plannen te verwezenlijken. De provincie zou 2 miljoen euro voor haar rekening nemen, maar het Limburgs Parlement moet daar officieel nog wel mee instemmen.

Industriebank Liof investeert 2 miljoen euro in de uitbreidingsplannen van Toverland en MKB Limburg 1 miljoen euro en werd er 6 miljoen euro opgehaald aan obligaties.

Naar verwachting levert de uitbreiding van Toverland 60 nieuwe fulltime banen op. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here