Nieuwe schets van wachtrij Fēnix

0
820

In 2018 pakt Attractiepark Toverland uit met een nieuw themagebied, genaamd ‘Avalon’. Dankzij deze uitbreiding wordt het park anderhalve keer zo groot. Vandaag bracht Toverland, tijdens de  ToverlandFanday, een nieuw scene naar buiten van de wachtrij van Fēnix.

Fēnix is een mythische vuurvogel die eens om de 777 jaar verbrandt, waarna deze op wonderbaarlijke wijze weer tot leven komt en uit zijn as herrijst. Vanaf de zomer van 2018 kunnen bezoekers van Toverland plaatsnemen onder de beschermende vleugels van dit magisch wezen, klaar voor zijn eerste vlucht.

Binnenkomst wachtrij Fenix
Tweede scene wachtrij fenix, de wenteltrap
Derde scene wachtrij Fenix

Wanneer bezoekers een ritje willen maken in Fēnix wandelen ze voorbij verschillende scenes richting het station van de attractie. Eerder liet het park al twee scenes van de wachtrij zien, vandaag wordt daar nog een derde aan toegevoegd. De derde scene wordt getypeerd aan het grote gebogen plafond met tegen het plafond allemaal schilderijen en foto’s. Daarom wordt deze scene van de wachtrij De portrettengalerij genoemd. Deze is de eerste scene die men trotseert – nadat je de wenteltrap bent afgedaald.

zet je schrap voor een magische tocht, waar niets is wat het lijkt. De portretten zouden zomaar tot leven kunnen komen’ voegt een woordvoerster van het park toe aan deze concepttekening.

Station Fenix

De leverancier van deze nieuwe achtbaan is het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. Fēnix wordt zo’n 40 meter hoog, 813 meter lang en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan de passagiers drie keer over de kop. Een ritje duurt, exclusief in- en uitstappen, zo’n twee minuten. Het is de langste wing coaster van Europa en de allereerste in de Benelux.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here