Zo gaat het station van Merlin’s Quest eruit zien

0
1097

In 2018 pakt Attractiepark Toverland uit met een nieuw themagebied, genaamd ‘Avalon’. Dankzij deze uitbreiding wordt het park anderhalve keer zo groot. Tijdens de ToverlandFanday, een meeting speciaal voor de fans bracht het Limburgse park een nieuw concepttekening van Merlin’s Quest naar buiten. Nu weten we ook hoe het instapstation van deze magische boatride eruit zal zien.

Het instapstation van Merlin’s Quest is in hetzelfde thema als de buitenkant van The Boathouse. Water speelt een centrale rol in Merlin’s Quest en dat is vanaf het station zeer goed zichtbaar. Verder zorgen sfeerverlichtingen, kaarsen, aquablauwe kleuren, schubbenpatronen en visnetten voor een magisch spektakel alvorens men plaats neemt in een bootje.

Een woordvoerster van het park laat aan de ToverlandFansite weten zeer trots te zijn op deze eerste sfeerimpressie van het station van Merlin’s Quest ‘een sfeervol beginpunt van de zoektocht naar Tir na nÓg, die iedereen gedurende de rit in de greep houdt’.

In Merlin’s Quest nemen bezoekers straks plaats om vervolgens een vaartocht te maken van ruim 12 minuten. Bezoekers gaan opzoek naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. Gedurende de tocht vaart de boot een ruïne binnen, een zogeheten darkride-gedeelte waar de bron zich zomaar eens zou kunnen bevinden. De boatride is een attractie voor het hele gezin. In totaal varen 14 boten over een parcours van 430 meter. Twee boten zijn tevens geschikt voor mindervaliden. Merlin’s Quest wordt gebouwd door het Duitse MACK Rides. Dit familiebedrijf bouwde eerder ook spinning coaster Dwervelwind en boomstamattractie Backstroke in Toverland.

Eerder kwamen er al concepttekeningen van Merlin’s Quest naar buiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here