Bouwupdate Avalon | 28 november 2017

0
1756

Sinds enkele weken heerst er een winterse sfeer in Attractiepark Toverland, maar op de bouwplaats van Avalon (op het waterig terrein na) is hier niets van te merken. De laatste grote bouwupdate dateert van 5 november 2017, toen mochten de deelnemers van de ToverlandFanday foto’s maken dankzij een exclusieve rondleiding op de bouwplaats. Ondertussen zijn we ruim 3 weken verder en kunnen we concluderen dat er hard is verder gewerkt aan het toekomstig themagebied Avalon. ToverlandFansite nam vandaag een kijkje op de bouwplaats. 

In de zomer van 2018 opent het Limburgse Attractiepark Toverland een nieuw themagebied met een 17 miljoen euro kostende wing coaster genaamd Fenix. Gisteren werd eveneens bekend gemaakt dat het totale investeringsbedrag 35 miljoen euro zou zijn in plaats van het eerder genoemde 30 miljoen euro. 

Fēnix 
Wing coaster Fēnix zal ongetwijfeld de eyecatcher van Avalon worden. Op dit moment wordt er voornamelijk gewerkt aan het station van de attractie en de funderingen van de achtbaan. Het station van Fēnix komt boven de darkride van Merlin’s Quest te liggen.

Merlin’s Quest – Darkride
Onder het station van Fēnix vinden we de darkride scenes van Merlin’s Quest terug. Het streefdoel is om dit gebouw tegen de feestdagen minimaal 90% dicht te hebben. 
Wanneer we in het darkride gedeelte wandelen zijn de eerste contouren zichtbaar waar het bootje binnenkomt en het gebouw verlaat. 

Merlin’s Quest – Station 
De vaargeul is hier het meest zichtbaar, ook zijn er funderingen gestort waar de supports van Fēnix komen te staan in het meer. 

The Flaming Feather 
Het nieuwe restaurant van Toverland, genaamd The Flaming Feather. 

De komende weken zal er nog ongetwijfeld hard gewerkt worden in Avalon. Daarnaast hebben we ook nog de bekendmakingen rond het nieuwe entreegebied dat begin volgend jaar naar buiten zal gebracht worden. Afsluiten doen we met nog enkele overzichtsfoto’s. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here