Krijg jij ook niet genoeg van Toverland? Dan zit je hier op deze pagina goed!

Het Toverland kwartetspel voor de fans van Toverland. Dit spel is ideaal voor onderweg naar Toverland, maar ook thuis of op vakantie. Download, printen, knippen en spelen maar.

Voorbereiding:

Alle kaarten worden onder de spelers verdeeld. Het kan zijn dat sommige spelers meer kaarten hebben dan andere spelers. De kaarten neem je in je hand. Je laat ze niet aan de andere spelers zien. Soms kun je met de kaarten die je hebt gekregen al een kwartet maken. Leg dit kwartet dan open voor je op tafel.

Een spelbeurt:

Als je begint, vraag je aan één van de andere spelers een kaart die je niet hebt. Dit moet dan wel een kaart zijn van een kwartet waarvan je zelf minimaal 1 kaart in je hand hebt. Noem de naam van het kwartet en vraag naar de kaart uit dit kwartet die je wilt hebben. Als de speler die kaart heeft, dan moet hij deze aan je afgeven en mag je doorgaan met kaarten vragen. Dit hoeft overigens niet aan dezelfde speler. Als je een setje van 4 kaarten hebt, roep je ‘kwartet!’ en leg je de vier bij elkaar horende kaarten voor je neer op tafel. Heeft de speler de gevraagde kaart echter niet, dan is je beurt voorbij en mag de speler aan wie je het laatst een kaart vroeg de volgende vraag stellen.

Kwartet met blinde stapel / kwartet met twee spelers:

Bij het verdelen van de kaarten kun je kaarten aan een blinde stapel delen. Het spel verloopt zoals hierboven beschreven, maar als iemand een kaart vraagt die niet gegeven kan worden, dan krijgt hij een kaart van de blinde stapel als afsluiting van zijn beurt. Deze variant kan ook door twee spelers worden gespeeld.

Naamloos

Tip: Het spel kan je met de volgende 2 onderstaande linken downloaden. Indien je niet teveel inkt wenst te gebruiken raden we aan enkel de voorkant te downloaden.

1. Download de voorkant

2. Download de achterkant

Het Toverland Memory spel is ideaal voor onderweg naar Toverland, maar ook thuis of op vakantie. Download, printen, knippen en spelen maar.

Een even aantal kaarten, waarop gelijke plaatjes zijn afgebeeld. De plaatjes worden met de beeldzijde naar beneden gelegd. Een van de spelers draait twee kaarten naar keuze om en toont de afbeeldingen aan de medespeler(s). Zijn de plaatjes gelijk, dan worden de kaarten door de speler van tafel genomen en bewaard, en mag deze speler een nieuwe poging doen. Als een speler twee verschillende plaatjes omdraait, worden deze weer met de beeldzijde naar beneden gelegd en is de volgende speler aan de beurt.

Er wordt gespeeld tot alle kaarten van de tafel zijn genomen. De speler met de meeste kaarten wint.

Naamloos

Tip: We raden je aan om het memory spel op stevig en dik papier te printen. Zo voorkom je dat de voorzijde doordrukt langs de achterzijde. Indien je geen dik papier hebt print je best de voorzijde met de gepaste achterzijde.

Print alles dubbel af om het memory spel te spelen!

Memory spel Land Van Toos

1. Download de voorkant

2. Download de achterkant

 

Memory spel Magic Forest

1. Download de voorkant

2. Download de achterkant

 

Memory spel Troy Area

1. Download de voorkant

2. Download de achterkant

 

Memory spel Magische Vallei

1. Download de voorkant

2. Download de achterkant

VOLG ONS

2,912FansLike
0VolgersVolg
422VolgersVolg
500AbonneesAbonneer
error: