Het ontstaan van Toverland

~~2015~~

Dit jaar zet Toverland in op pure beleving en magie. De bobbaan Woudracer is aan vervanging toe, Toverland investeert maar liefst 4,5 miljoen euro in het opknappen van de bobbaan en de daarbij horende wachtrijhuis. Sinds 28 maart 2015 is de nieuwe bobbaan Maximus’ Blitz Bahn geopend voor publiek, officieel ging de attractie open op 23 april 2015. De nieuwe mascotte Maximus Müller is de uitvinder van dit experiment en zal ook deel uitmaken net zoals Toos Toverhoed en Morrel van de mascottes in het park. Er wordt een prachtig Duits themadeel ingericht in Magic Forest met een Biergarten en de paardencarrousel krijgt een opknapbeurt en maakt vanaf nu deel uit van Magic Forest. IMAscore werd voor dit project ingeschakeld voor het voorzien van de muziek.

~~2014~~

Na de komst van de Magische Vallei vorig jaar worden dit jaar geen grote investeringen doorgevoerd. In februari opent Toverland een Greenscreen en later in april 2014 opent het park  het Bruishuisje, deze kleine toevoeging komt er naar aanleiding van de nieuwe Toos Toverhoedshow. Voor het eerst pakt Toverland uit met een spectaculaire Dive Show. Daarnaast viel Toverland ook dit jaar in de prijzen: Certificaat van uitmuntendheid op basis van de gastwaardering op Tripadvisor, eerste prijs van de “GfK Out of Home Formule Awards” in de categorie Leisure en Beste gewaardeerde attractiepark van Nederland 2014, door de respondenten bij Zoover (oktober2014).

~~2013~~

In 2013 opent Toverland de Magische Vallei. Hiermee wordt het park in één klap anderhalf keer zo groot (van 8 naar 12 hectare). De Magische Vallei omvat acht nieuwe attracties, een nieuw restaurant en diverse kiosken. Bovendien herbergt het gebied een magisch volkje, de Dwervels. Toverland kreeg een score van 8.6 door de respondenten bij Zoover en het Duitse Freizeitpark Tester Team heeft de Magische Vallei uitgeroepen tot beste nieuwe uitbreiding van 2013 in een Europees attractiepark.

~~2012~~

In dit najaar (op 29 september 2012) draaide de nieuwe achtbaan Dwervelwind voor de eerste maal zijn rondjes. Na een paar weken sloot Toverland de coaster om het nieuwe themagebied ‘De Magische Vallei’ verder af te werken.

~~2011~~

In 2011 viert Toverland haar tienjarig bestaan. In het eerste decennium heeft het park zichzelf op de kaart gezet en de bezoekers weten te verdubbelen naar ruim een half miljoen. Voor het tweede decennium stelt het park zich wederom als doel om de bezoekersaantallen te verdubbelen, nu naar het magische aantal van 1 miljoen. Om dat te bereiken zal meer beleving worden toegevoegd. In de winter van 2011/2012 werd daarom het Land van Toos volledig gethematiseerd. Bovendien ontvouwt Toverland plannen voor een forse uitbreiding van het buitengebied.

54.000 ANWB-leden verkiezen Toverland in 2012 als Leukste uitje van Nederland.

~~2010~~

Het Griekse themagebied rond Troy, wordt in 2010 uitgebreid met het water-schommelschip Scorpios en de Paarden van Ithaka. Tevens wordt Toverland in dat jaar verkozen tot beste attractiepark van Nederland door het consumentenprogramma TROS Radar.

~~2008~~
Foto: Bouw Toverhuis
Foto: Bouw Toverhuis

Het jaar daarna besluit Toverland dat het tijd is om haar naam nog maar eens waar te maken met de opening van het Toverhuis. In dit magische huis kunnen bezoekers ervaren hoe het voelt om zelf te toveren. Met een toverstaf in de hand kunnen ze allerlei magische effecten en bewegingen in gang zetten.

~~2007~~

In 2007 komt er nog een achtbaan bij. Dat jaar opent Toverland haar ‘paradepaardje’ Troy. Tot op heden is Troy de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux.

~~2004~~

Dit concept bleek een groot succes. De eerste hal, berekend op ongeveer 3500 bezoekers, was al snel te klein om op topdagen alle bezoekers te kunnen ontvangen. In 2004 werd dan ook de tweede hal geopend, genaamd Magic Forest. In deze hal maakten de bezoekers kennis met een spectaculaire bobsleebaan, een boomstamattractie en vele andere gezinsattracties. Buiten werd een wereldprimeur op achtbaangebied geopend, namelijk de Booster Bike.

 

~~2001~~

140526_Geschiedenis_565x360pxAttractiepark Toverland opende op 19 mei 2001 voor het eerst haar poorten voor het publiek. Het idee ontstond echter enkele jaren eerder, toen eigenaar Jean Gelissen met zijn familie door het Steinerbos liep. Het begon te regenen en het viel hem op dat het park in één klap leeg liep. Als er een binnenspeeltuin zou geweest zijn, zou dit niet gebeuren. Zo ontdekte hij een gat in de markt.

Gelissen, tevens eigenaar van bouwbedrijf Gepla (Gelissen Plafonds) legde het idee voor aan zijn zus Caroline Kortooms, die op dat moment les gaf in het basisonderwijs. Zij bedacht de naam Toverland. Toveren -wist zij- spreekt tot de verbeelding van kinderen. Als Kortooms in de klas voorlas en het verhaal ging over toveren, dan hingen de kinderen aan haar lippen.

Openingsjaar Toverland
Openingsjaar Toverland

Voordat Gelissen en Kortooms hun droom zouden verwezenlijken, bezochten ze een groot aantal attractieparken in binnen- en buitenland. Wat waren de sterke en zwakke punten en waar renden kinderen het eerst heen? Ook legden ze kinderen honderden foto’s voor met de vraag wat hun favoriete attractie was en aan ouders werd gevraagd wat zij belangrijk vonden. Het resultaat was de eerste hal met de naastgelegen Tovertuin, overzichtelijk van opzet, met goede zitgelegenheid en naast mooie, veilige attracties ook gelegenheid voor actief vermaak.

VOLG ONS

2,912FansLike
0VolgersVolg
422VolgersVolg
500AbonneesAbonneer
error: