Onderstaand vind je het verhaal over Toos Toverhoed, zoals Toverland dat bij oprichting van het park vertelde. Intussen is Toos Toverhoed gegroeid en een leuke jonge dame geworden. Ze is klaar met wisselen, want haar twee opvallende voortanden hebben plaatsgemaakt voor een gaaf gebit. Nu Toos wat ouder (en wijzer?) is, hoeven haar ouders haar niet meer de hele dag in de gaten te houden. Hocuspocus en Sim sa la Buik zie je dus vrijwel nooit meer in het Land van Toos. Dat heeft wel de kop gekost van de Sim sa la Kroeg, want die raakte met het vertrek van Sim Sa la Buik haar belangrijkste klant kwijt. Maar intussen is er een leuke nieuwe bestemming gevonden voor het kroegje. Daar vind je nu het Toverhuis.

Toos Toverhoed is het dochtertje van de goede heks Hocus Pocus en de machtige tovenaar Sim sa la Buik. Hocus Pocus zit het liefst in de allerhoogste heksentoren om nieuwe toverboeken te schrijven, terwijl Sim sa la Buik graag met magische kruiden en ingewikkelde toverspreuken de meest speciale drankjes brouwt in zijn Sim sa la Kroegje.
Omdat haar ouders zo goed zijn in toveren, zou je bijna denken, dat ook Toos toveren kan, maar dat kan dit heksenkind jammer genoeg niet. Wel kan ze heel goed spelen en snoepen!! Daarom hebben haar ouders een heel erg mooi attractiepark voor haar getoverd en na wel 1000 toverspreuken was daar Toverland!!
Toos Toverhoed vindt het heerlijk om in Toverland te spelen, het leukste is om samen met huiszwijntje Morrel van die superhoge glijbaan te gaan. Toch zijn heksenkinderen een beetje anders dan mensen-kinderen. Ze eten bijvoorbeeld ijs met vliegen-vleugels, ze slapen het liefst overdag en spelen graag ’s nachts. Toos moet Morrel dan ook altijd wakker maken om mee te gaan spelen en daar wordt hij soms een beetje knorrig van.
Naast spelen vindt Toos het ook altijd spannend om nieuwe toverspreuken te verzinnen. Ze kan dan niet toveren, maar wel heel goed rijmen en zingen. Iedere dag rond de klok van half drie bezoekt Toos Toverhoed het Tovertheater en laat ze iedereen zien hoe goed haar rijm- en zangkunsten zijn.

Foto: Morrel & Toos Toverhoed.
Foto: Morrel & Toos Toverhoed.

Het verhaal van de Magic Forest.

Op een avond verveelde Toos Toverhoed zich heel erg.

Haar moeder Hocus Pocus was speciale nachtkruiden aan het verzamelen in het bos, Morrel lag natuurlijk weer te slapen en haar vader Sim sa la Buik keek naar een spannend potje Tovervoetbal in zijn kristallen bol.

Toos had echter geweldige zin om eens iets heel anders te doen en daarom sloop ze stiekem naar de Toverkamer van haar moeder.

Ze zag het Toverboek, de waarheidsspiegel, de kast met honderden flesjes en een heel vreemd doosje. Dat doosje had Toos nog nooit gezien! Wat zou erin zitten? Snel maakte ze het doosje open en ze zag een heel bijzondere boon: groen met kleine rode puntjes erop. wat zou dat voor een boon zijn?

Ze pakte de boon in haar hand en liep snel weg van haar moeders kamer.

Waar zou ze die boon eens gaan verstoppen? Het moest een plekje zijn waar niemand hem kon vinden! Opeens wist Toos het: Ze zou hem verstoppen bij de wensput daar kwam haar moeder niet zo vaak. Stiekem sloop ze naar de gang. Oei, daar was het donker.. waar was die put nou? Au! Toos stootte zich en van schrik vloog de boon uit haar hand.

Help recht in de wensput! Dat was niet de bedoeling. Snel keek Toos over de rand. Kon ze hem nog pakken? Hé. Wat was dat? Allemaal rook en sterren! En een wortel, takken, bladeren. De boon groeide en groeide. Hij kronkelde uit de put. De wortel werd steeds dikker en dikker, er kwamen reuze bladeren aan?.Waauw, een echt Mirakel! Nou begon het ook nog te sissen en te dampen. Hele rotsblokken en muren kwamen uit de wensput en .. glijbanen, draaitonnen, boomstamboten, bobsleeën en zelfs water!! Eindelijk kan ik toveren, dacht Toos.. eindelijk is er eens iets gelukt. En toen er tot slot ook nog hele bijzondere Toverbomen uit de put kwamen wist Toos ook de naam van dit Mirakel:

De Magic Forest

En Hocus Pocus en Sim sa la Buik?

Ze waren eerst heel erg boos op Toos. Stel je voor zo maar spulletjes van iemand anders wegpakken.. dat mag zelfs een bijzonder heksenkind niet!!

Nadat ze dan ook flink op Toos gemopperd hadden gingen ze eens goed kijken in de Magic Forest. Maar toen ze in de Woud Racer gingen, door de Towers van Adventure klommen, samen in de BackStroke durfden vonden ze alles zo sjiek dat ze er niet meer iets van gezegd hebben!

Mirakel route 1 mr2 mr3 mr4

Dwervel 3
De Dwervels

Heb je de bijzondere bewoners van de Magische Vallei al ontmoet? Midden in de vallei wonen en leven de Dwervels.
Dwervels, wat zijn dat? En waar komen ze vandaan? Lees ook het magische verhaal: Dwervels: De verdwenen toverstaf.

Dwervels zijn magische wezentjes die zich al sinds mensenheugenis schuilhouden in de bosrijke omgeving van de Peel. De naam is afgeleid van dwerg en wervel. Dwerg omdat ze niet veel groter zijn dan een meter en wervel vanwege de wervelende winden die ze met hun toverkracht in gang kunnen zetten. Dwervels zijn van nature schuw. Vandaar dat weinig mensen ze ooit gezien hebben. Maar dat zal snel veranderen. Hoewel er overdag bezoekers door het park lopen, hebben de dwervels besloten zich permanent in Toverland te vestigen.

De Magische Vallei heeft alles wat de dwervels nodig hebben: prachtige natuur, voldoende voedsel en bovenal is het een plaats vol vrede, hoop, liefde en geluk. Midden in de vallei ligt een magische bron die door de oude, wijze dwervel Djengu wordt betoverd. Deze bron is de levenselixer van de vallei. Vanuit hier verspreidt de magie zich door het hele gebied. Het borrelen van de bron brengt de rest van het water in de vallei tot leven. ’s Nachts als Djengu gaat slapen, zie je dan ook dat de rivier stopt met stromen. Maar als Djengu ’s ochtends zijn plaats weer inneemt in de toren boven de bron dan komt alles weer tot leven.

Wil je de dwervels ontmoeten? Kom dan langs in Toverland en bezoek de Magische Vallei. Bekijk met eigen ogen hoe de oude Djengu de magische bron betovert, dobber rond op de rug van een mythisch waterwezen en hijs jezelf omhoog naar het nest van vogel Coco voor een adembenemend uitzicht over de vallei.

Maak kennis met de Dwervels in een magisch sprookje. Lees en geniet!

MagischeVallei_0 MagischeVallei_1 MagischeVallei_3 MagischeVallei_5 MagischeVallei_6 MagischeVallei_7 MagischeVallei_10 MagischeVallei_11 MagischeVallei_12 MagischeVallei_13 MagischeVallei_14 MagischeVallei_15

VOLG ONS

2,912FansLike
0VolgersVolg
422VolgersVolg
500AbonneesAbonneer
error: